Kalastus

Muuraispuron käyttökorvaukseen kuuluu rajoitettu kalaveden omistajan oikeus. Uistelussa voi maksimissaan olla kolme vapaa ja muuten pyynnissä kaksi katiskaa. Jokaisen kalastusta harjoittavan on maksettava valtion kalastuksenhoitomaksu kalastuslain määritelmien mukaisesti. Pidä mukanasi kalastuksenhoitomaksukuitin lisäksi myös Muuraispuron vuokrakuittisi.

Katiskoita ei saa jättää jälkeensä pyyntöön!

Muuraispuron käyttäjille hankittu soutuvene on Lemmenjoen rannassa. Omalle perämoottorille tuskin saa käyttölupaa kansallispuistossa oleville vesille. Muille vesille ei ole tätä estettä.

Muuraispuron kalastusoikeusjärvet ovat:

Poltsajärvi (valtionmaan osalta), Lemmenjoki Paadarista Härkäjärven pohjoispäähän, Ahvenjärvet, Menesjärvi, Kuivajärvi, Ylimmäinen, Keskimmäinen, Alimmainen Lankojärvi ja Tuohijärvi sekä etäänpänä Kaamasen suunnassa Peltojärvi. Mökin seinäkartalta näet kalastusalueiden sijainnin. Hanki itsellesi tarkka kartta, niin pystyt paikantamaan sijaintisi oikein.

Onkiminen ja pilkkiminen

Maksuttomassa onkimisessa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla eikä vavassa ole heittokalastukseen soveltuvaa kelaa eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite. Onkiminen ja pilkkiminen on kiellettyä lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virtapaikoissa tai vesialueilla, joissa kalastus on kielletty muun säädöksen tai määräyksen nojalla.

Tarkista ajantasaiset säännökset kalastuslaista.

Permanent link to this article: http://www.muuraispuro.fi/kalastus/